2022

De minister vraagt de GGD’en, mede vanwege de omikronvariant, om iedereen vanaf 18-plus versneld te vaccineren. De grote beneden hal van Breepark wordt weer in gebruik genomen en in Bergen op Zoom openen we een nieuwe locatie.

DECEMBER

Eind november sluit de GGD pop-up locatie Kasteelplein en heropent locatie Breepark (de bovenverdieping). Met de winter - en de boostercampagne - in zicht, biedt locatie Breepark betere faciliteiten.


Vlogster Marleen loopt mee met dagcoördinator Rob Hendrix. Rob werkte voor corona in de evenementenbranche en legt nu dagelijks zo'n 20 kilometer op de werkvloer af, om de gasten een prettig vaccinatiemoment te laten beleven.

November

Na de grote vaccinatiecampagne in de zomer, start de GGD met fijnmazig vaccineren in Breda. Bij pop-up locatie Kasteelplein halen inwoners van Breda - met of zonder afspraak - een coronavaccinatie.

OKTOBER

De eerste grote vaccinatiecampagne zit er op. De GGD sluit daarmee dit tijdperk van vaccineren voor de massa af en trekt de deur van locatie Breda Breepark voorlopig achter zich dicht.

SEPTEMBER

Met de inzet van een 'prikbus' en daarmee maatwerk in de regio, biedt de GGD een coronavaccinatie aan inwoners die de gewone vaccinatielocaties moeilijker kunnen bereiken.

JULI

Collega's van het scholenteam geven samen met collega's van de test- en vaccinatiestraat een voorlichtings-ochtend op basisschool de Grebbe.

JUNI

Wat bezielt het coronateam? Met deze vraag neemt vlogster Marleen Hoftijzer een kijkje achter de schermen van de GGD. In dit vlog gaat zij op pad met collega Bas de Regt.

MEI

Door samenwerkingsverbanden met partners in de regio lukt het de GGD om snel vaccinatiepersoneel op te schalen én op te leiden.

APRIL

De GGD opent een test- én vaccinatielocatie in Bergen op Zoom. Het is de eerste locatie waar zowel testen als vaccineren wordt aangeboden.

FEBRUARI

Een belangrijk moment breekt aan: GGD West-Brabant zet de eerste coronaprik en opent een vaccinatielocatie in het Amphia Ziekenhuis. Allereerst voor zorgpersoneel. Korte tijd later volgt de landelijke vaccinatiecampagne en krijgen mensen van 90-plus  een uitnodiging.  

Januari

De GGD opent een nieuwe vaccinatielocatie in evenementenhal Breepark in Breda. De inrichting van deze XL-locatie is zo uitgekiend, dat het aantal prikken per uur verdriedubbelt: van 20 naar 60.

MAART

2021

De GGD sluit vier van de zes vaccinatielocaties in West-Brabant. Voor veel collega's eindigt hiermee (tijdelijk) het GGD-avontuur. Als afscheid krijgen alle collega's een speciaal tegeltje uitgereikt.

AUGUSTUS

2021 begint Nederland in lockdown. Ons land start het nieuwe jaar met vaccineren, maar voert tevens een avondklok in die tot eind april van kracht blijft.