2022

In de weken voor kerst sluiten vaccinatielocaties Breda International Airport en Breda Centrum definitief de deuren. Het halen van een coronaprik blijft mogelijk in Bergen op Zoom, Roosendaal en Breda. Roosendaal en Breda blijven voorlopig ook open voor testen.

DECEMBER

Corona is nog niet weg en daarom blijven de basisadviezen van kracht: blijf thuis en doe een zelftest bij klachten, ga in isolatie als je corona hebt en haal een (herhaal)prik tegen corona.

NOVEMBER

GGD West-Brabant en Het Huisartsenteam Midzomerplein doen samen onderzoek naar het zetten van de griepprik (en eventueel de pneumokokkenprik), in combinatie met de corona herhaalprik. Veel patiënten maken gebruik van de unieke kans om twee of drie vaccinaties tegelijk te halen.

OKTOBER

Het RIVM besluit dat bron- en contactonderzoek voor corona niet langer medisch noodzakelijk is. Het team neemt nog verder in omvang af en de werkzaamheden verschuiven naar advisering en het beantwoorden van vragen.

AUGUSTUS

Mensen met een hoger medisch risico en zorgmedewerkers met patiënt- of cliëntcontact krijgen een herhaalprik met het vernieuwde vaccin. Later kan iedereen van 12 jaar of ouder langskomen voor deze vaccinatie. Dankzij een opgebouwd netwerk lukt het de GGD opnieuw snel op te schalen voor de najaarscampagne.

SEPTEMBER

GGD West-Brabant doet onderzoek naar de invloed van de coronatijd op het leven van haar inwoners. Ruim 3.000 panelleden delen hun ervaringen over o.a. geluk, (mentale) gezondheid en eventuele positieve gevolgen tijdens corona.

JUNI EN JULI

De GGD start in Roosendaal en Breda met het combineren van testen en vaccineren. Vaccinatielocatie Breepark sluit op 14 mei definitief haar deuren. In 14 maanden tijd zet de GGD op deze locatie een recordaantal vaccinaties: ruim 700.000.

MEI

Een zelftest wordt de norm bij klachten, voor reizigers die ons land binnenkomen en na bron- en contactonderzoek. Alleen in specifieke situaties maken burgers nog een testafspraak bij de GGD.

APRIL

Na zorgvuldige afweging worden ook kinderen van 5 t/m 11 jaar uitgenodigd voor een coronavaccinatie. GGD West-Brabant richt speciale vaccinatiemomenten voor kinderen in en neemt een Virtual Reality-bril in gebruik voor kinderen met prikangst.

Februari

Een recordaantal vaccinaties wordt gezet: circa 12.000 prikken per dag, gedurende 7 dagen in de week. GGD West-Brabant schrijft geschiedenis: nooit eerder is zo snel en massaal gevaccineerd!

JANUARI

Na een harde lockdown worden de coronamaatregelen langzaam versoepeld en vervallen vrijwel alle maatregelen. Ook de GGD schaalt de corona-activiteiten steeds verder af.

MAART

In aanloop naar de boostercampagne in de winter van 2021-2022 slaat de stemming om. De coronamaatregelen van de Rijksoverheid worden niet altijd begrepen en mensen uiten hun frustratie bij de GGD. De bedreigingen aan zowel de telefoon als de balie geven aanleiding tot dagelijkse beveiliging om onze medewerkers van de receptie bij te staan.