2022

Na een harde lockdown worden in 2022 de coronamaatregelen langzaam versoepeld. Uiteindelijk vervallen de laatste maatregelen in maart 2022.


Vanaf maart schaalt de GGD steeds verder af: op meerdere locaties wordt testen en vaccineren gecombineerd aangeboden. Met een kleine poule medewerkers die beide handelingen beheerst.


Ook het team van bron- en contactonderzoek neemt in omvang af. Een klein kernteam neemt nog slechts steekproefsgewijs contact op met burgers.

Na zorgvuldige afweging worden ook kinderen van 5 t/m 11 jaar uitgenodigd voor een coronavaccinatie. GGD West-Brabant richt speciale vaccinatiemomenten voor kinderen in en neemt een Virtual Reality-bril in gebruik voor kinderen met prikangst.

Februari

Een recordaantal vaccinaties wordt gezet: circa 12.000 prikken per dag, gedurende 7 dagen in de week. GGD West-Brabant schrijft geschiedenis: nooit eerder is zo snel en massaal gevaccineerd!

JANUARI

In aanloop naar de boostercampagne in de winter van 2021-2022 slaat de stemming om. De coronamaatregelen van de Rijksoverheid worden niet altijd begrepen en mensen uiten hun frustratie bij de GGD. De bedreigingen aan zowel de telefoon als de balie geven aanleiding tot dagelijkse beveiliging om onze medewerkers van de receptie bij te staan.