2020

Ondanks de lockdown blijven de besmettingen oplopen en neemt de druk op zorgmedewerkers verder toe. Toch is er ook een lichtpuntje te bespeuren: eind december keurt de EMA het eerste vaccin tegen COVID-19 goed.

DECEMBER

De vier teststraten op locatie Amphia Langendijk gaan vrijwel volledig over op sneltesten. Alle collega’s werken zich een slag in de rondte om de vele testaanvragen en besmettingen te verwerken.

November

Steeds meer mensen raken besmet met het coronavirus. De huidige situatie is voor Nederland en de GGD ongekend. De GGD’en nemen op dit moment landelijk 42.000 testen per dag af en voeren zo’n 6.000 bron- en contactonderzoeken uit.

Oktober

‘Van GROP naar Programma Corona Next Step’

Nederland en andere landen gaan voorzichtig 'open'. Besmettingen komen met name voor onder jonge mensen.

Juli en augustus

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich in Nederland laten testen.

JUNI

De GGD bereidt zich voor op 900 testen en 24 BCO’s per dag.

MEI

Brabant gaat in lockdown en de eerste coronagolf is een feit.

MAART

De naam COVID-19 wordt voor het eerst door het ministerie van VWS genoemd.

FEBRUARI

‘We doen ons best, maar het virus doet het beter’

Het aantal besmettingen loopt snel op en de testaanvraag neemt toe. De GGD opent in korte tijd twee teststraten: Etten-Leur en Roosendaal.

SEPTEMBER

In april opent de GGD in het NAC-stadion in Breda de eerste teststraat in de regio West-Brabant. Speciaal bedoeld voor personeel van verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, huisartsenzorg, thuiszorg, jeugdzorg en GGZ.

APRIL

2020

Drie jaar corona. Jaren waarin veel is gebeurd en georganiseerd binnen de GGD. Hoe is corona in West-Brabant opgepakt? Bekijk de meest bijzondere momenten op deze tijdlijn.

Corona highlights