Terugblik
op de coronapandemie bij GGD West-Brabant

Voorwoord Sebastiaan Baan

“De pandemie maakte impact op de regio en op álle collega’s van de GGD”

Vertrouwen krijg ik ook van de samenwerking met organisaties als gemeenten, zorg- en welzijnsaanbieders en scholen. Samen werken we aan gezamenlijke doelen. Ook (externe) zorgmedewerkers springen waar nodig bij. Dat zorgde in het begin van de pandemie even voor afstand, maar leidde al snel tot verbinding. Een ding staat vast; verbinding is hét sleutelwoord, wanneer ik denk aan de toekomst van de GGD.

 

Het behouden van verbinding betekent ook hard werken. We integreren de coronawerkzaamheden steeds meer met de reguliere taken van de GGD en we houden de lijntjes met alle samenwerkingspartners vast. Daarnaast denken betrokken organisaties met ons mee over het versterken van de publieke gezondheid. Van samenwerken leer je en dat zorgt voor (persoonlijke) groei.

 

Groei van teams en individuen heb ik in onze organisatie dan ook volop gezien. Tegelijk heeft de afgelopen periode veel van ons gevraagd. We komen sterker uit de pandemie en dat biedt voor alle collega’s kansen voor de toekomst. We laten een belangrijke fase achter ons en ik gun het iedereen om even bij te komen en terug te blikken op wat we hebben geleerd. We mogen trots zijn op de fantastische prestatie die we hebben geleverd! Samen bewegen we in alle rust vooruit, ook wanneer de toekomst een nieuwe uitdaging voor ons in petto heeft.

 

Ik wens iedereen veel (werk)geluk!

 

 

Sebastiaan Baan

Directeur Publieke Gezondheid

 

Het coronavirus kwam, in deze mate, geheel onverwacht op de wereld af. De grote werkdruk die de pandemie met zich meebracht, zorgde voor (tijdelijke) afschaling van het reguliere GGD-werk. Dat maakte impact op de regio en op álle collega’s van de GGD. Ik ben trots op wat we hebben bereikt en kijk vol vertrouwen naar de toekomst.

Draai je telefoon om de inhoud te bekijken