Sectormanager Mark van Beers en Arts Infectieziektebestrijding Esther Lodder zien corona twee jaar terug op West-Brabant afkomen en staan op dat moment namens de GGD klaar voor (medisch inhoudelijk) crisismanagement. De herinnering aan die eerste begintijd is levendig. Beide vertellen over de opdracht waar GGD West-Brabant sindsdien voor staat.

Welke uitdagingen kwamen er op de GGD af?

Miranda de Vries is burgemeester van Etten-Leur, bestuursvoorzitter van de regionale GGD én vertegenwoordigt de burgemeesters uit de Brabantse veiligheidsregio’s tijdens het Regionaal Overleg Niet Acute Zorg (RONAZ). Op Breda International Airport treft zij Sebastiaan Baan, Directeur Publieke Gezondheid van GGD West-Brabant. Tussen de ronkende motoren van de vliegtuigjes blikken de twee terug op een roerige tijd.

Voor welke opdracht stond de GGD?

De GGD belandt, na de officiële vaststelling van de eerste coronapatiënt in het zuiden van Nederland, in een crisis. Een hectische tijd breekt aan en de verwachtingen zijn hoog. Deze (crisis)situatie blijkt uiteindelijk niet van korte duur…

Een wereldwijde pandemie

Draai je telefoon om de inhoud te bekijken