“De humor en sfeer zijn voor 99,99 procent hartstikke goed.”

Of ze wel eens iets bijzonders meemaken met de bezoekers van de teststraat? 

Cees en Peter hoeven niet lang na te denken. De ene anekdote na de andere volgt: “We maken hier echt van alles mee: van hilarische tot trieste gebeurtenissen. Zo kwam laatst een oudere vrouw van 92 lopend naar de teststraat. Bleek dat ze al drie kwartier had gelopen om er te komen!”


“Of er komen mensen zo ziek en benauwd aangereden dat je denkt ‘dat duurt niet lang meer’. Onlangs kwam iemand met een campertje aangereden die bij god niet meer wist waar hij was. We hebben toen de bus aan de kant gezet en hem te voet door de teststraat begeleid. Hij was zo ziek dat hij geen benul meer had.”


Nieuwsgierig vragen we tot slot hoe dat nu is om de hele dag te moeten staan en of je aan het einde dan last hebt van vermoeide benen? “Neuh, wanneer je 12 tot 14 uur per dag op je benen staat, bijvoorbeeld bij het Jazzfestival, dan wen je eraan he?!”


In het voorjaar van 2020 wordt het bedrijf van Peter door de GGD benaderd met de vraag of hij verkeersbegeleiders voor de testlocaties wil leveren. Inmiddels is er een pool van 53 mensen en werken ook Peter Akkerman en zijn collega Cees Tak beiden als verkeersbegeleider in Breda.


Parkeerwachters Peter en Cees