“Het maakt mij trots dat ik onderdeel ben van het coronateam”

Nog voor de eerste besmetting in Nederland, beantwoordde zij namens team Infectieziektebestrijding honderden telefoontjes van reizigers van en naar Italië. Tegelijkertijd was Yolanda onderdeel van het crisisteam. Tot op de dag van vandaag ondersteunt zij het programmateam Corona Next Step en het stuurgroepoverleg.


Ook hielp Yolanda als administrator tijdens de eerste vaccinatieronde. “Wat vond ik dat leuk! Opeens had ik na al die jaren zelf contact met onze cliënten. Ook de pizzabezorger, die op vrijdagmiddag aanbood honderden pizzapunten op onze vestiging in Breda te bezorgen, blijft me voor altijd bij. Dat soort momenten maken zo’n crisisperiode. Daar droegen onze managers Mark, Ineke en Annemiek ook aan bij. In december ’21 regelde ik dat zij als Sint en Pieten onze medewerkers konden verrassen. Dankzij deze luchtige momenten hield ik het vol.”


“Het maakt mij trots dat ik onderdeel ben van het coronateam. We moesten doorpakken, maar hebben het met zijn allen toch gedaan. Ik neem voor altijd mee dat ik ongelimiteerd kan vertrouwen op de inzet van mijn collega’s in het coronaprogrammateam.”


Yolanda Middelkoop
is een duizendpoot